Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 10:10

Οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των σημερινών οικονομικών εφημερίδων.

ΕΞΠΡΕΣ: Συνέχιση της στήριξης με τήρηση δεσμεύσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον ταχύ σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, που θα αναλάβει την ευθύνη του προγράμματος προσαρμογής και θα διαθέτει επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, αναμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι από την Ελλάδα. Αυτό επισημαίνεται στην κοινή δήλωση μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ασκήσεις επί χάρτου για έξοδο από το ευρώ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι παρασκηνιακές προετοιμασίες στους κόλπους της Ε.Ε. για την περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Παρά τις διαψεύσεις από το ελληνικό υπουργείο Οικονομιών αλλά και τη χαλαρή αποστασιοποίηση από το Γάλλο πρόεδρο, ξένα μέσα, επικαλούμενα πηγές από την Ευρωζώνη, επιμένουν πως το θέμα έχει τεθεί και επισήμως. Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας δηλώνει πως το κόστος θα είναι μεν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο".

ΚΕΡΔΟΣ: Εντείνονται τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Η εφημερίδα γράφει ότι "πανευρωπαϊκό θρίλερ, με ερωτήματα, αντιφάσεις και διαψεύσεις άνοιξαν χθες πληροφορίες, που εμφανίζουν την Ευρώπη να έχει ήδη δρομολογήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Θα στηριχθεί η ανάπτυξη αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπόσχεση στην Ελλάδα πως θα στηρίξουν με όλα τα διαθέσιμα κοινοτικά εργαλεία την προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από τη βαθιά ύφεση, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έδωσαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα