Γ. Προβόπουλος: Εως τη Δευτέρα τα 18 δισ. στις τράπεζες

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 15:52
UPD:16:13

«Είναι πολύ θετικό ότι και οι ηγέτες της Ευρώπης κουβεντιάζουν για πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν, θα τονώσουν την ανάπτυξη», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Eως τη Δευτέρα θα έχουν λάβει οι τράπεζες τα πρώτα 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας είναι σημαντικό ότι κεφάλαια 18 δισ. ευρώ μπαίνουν αύριο ή τη Δευτέρα στις τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ναι μεν «έχουν υπάρξει εκροές καταθέσεων, αλλά με παγίωση του κλίματος εμπιστοσύνης θα αντιστραφεί η τάση και θα υπάρξουν εισροές». Όπως ανέφερε οι καταθέσεις αυτές στη συνέχεια θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία, και αυτές θα φέρουν την ανάπτυξη.

Διάλογος του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

Διάλογος του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε πως «η ανάπτυξη περνά μέσα από την ίδια τη χώρα, από κινήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της ίδιας της χώρας» και χαρακτήρισε «θετικό που είχαμε δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για να αναληφθούν πρωτοβουλίες ανάπτυξης». Ανέφερε ακόμη ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιτευχθεί με «την ταχύτερη προώθηση των αποκρατικοποιήσεων που θα φέρουν και πρόσθετες επενδύσεις στη χώρα, με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και δυστυχώς και της διαφθοράς που υπάρχει στη χώρα μας, με το κλείσιμο ίσως Οργανισμών Δημόσιων, που χωρίς να προσφέρουν έργο, επιβιώνουν χάρις στο χρήμα του φορολογούμενου, με την πλήρη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, όπου και εδώ έχουμε δείξει καθυστερήσεις, πολύ σοβαρές».

Τέλος, υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη είναι συνάρτηση του τι θα αποφασίσουμε εδώ στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες». «Εδώ θα κριθεί το θέμα της ανάπτυξης και έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε, και ίσως καθυστερούμε αυτό το χρονικό διάστημα που ασχολούμεθα με άλλα θέματα», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα