Ντράγκι: Ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών κυρίως στα εργασιακά

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 17:33
UPD:18:10

Ο αριθμός των άνεργων νέων είναι υπερβολικά υψηλός, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκi.

Διαρθρωτικές αλλαγές κυρίως στην αγορά εργασίας και επανέναρξη των δημοσίων επενδύσεων θα πρέπει να περιλαμβάνει το «σύμφωνο για την ανάπτυξη» που έχει προτείνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι παράλληλα με το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο».

Σε δηλώσεις του από τη Ρώμη διευκρίνισε πως η επανέναρξη των δημοσίων επενδύσεων θα μπορούσε να γίνει μέσω της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του επαναπρογραμματισμού των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων. Δεν πρόκειται για αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, διότι «δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη αν δεν είναι σε τάξη τα δημοσιονομικά», υπογράμμισε ο Ντράγκι.

Σε ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Λα Σαπιέντσα σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ζει «μια κρίσιμη στιγμή» της ιστορίας της: «Ζούμε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ένωσης», Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει ανάγκη από ένα γενναίο άλμα πολιτικής φαντασίας για να επιβιώσει».

Λίγο πριν την άφιξη του διοικητή της ΕΚΤ περίπου 60 φοιτητές διαδήλωσαν μπροστά στο πανεπιστήμιο για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και μοίραζαν φωτοτυπίες του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ πάνω στις οποίες είχαν γράψει: «Όχι στην ΕΚΤ, όχι στη λιτότητα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα