Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 10:15

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων της Παρασκευής.

ΕΞΠΡΕΣ: Εφεδρικά σχέδια κάλυψης των ταμειακών διαθεσίμων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν εφεδρικά σχέδια για κάλυψη των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας σε περίπτωση παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας και καθυστέρησης στην εκταμίευση των επόμενων δόσεων από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πανικός από τα άδεια ταμεία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα ανησυχητικά μηνύματα από το μέτωπο των εσόδων, αλλά και η παρατεταμένη ακυβερνησία, οδηγούν το υπουργείο Οικονομικών στην επεξεργασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα και επικουρικά, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από το ΤΧΣ, αλλά και η αύξηση του εσωτερικού δανεισμού μέσω εντόκων".

ΚΕΡΔΟΣ: Το Χρηματιστήριο πληρώνει τα μαύρα μετεκλογικά σενάρια

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα χτυπάει «κόκκινο» και πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μάχη για τη διάσωση του ψυχολογικού ορίου των 500 μονάδων δίνει το ελληνικό Χρηματιστήριο. Και χθες οι επενδυτές, κυρίως ξένοι, συνέχισαν τις μαζικές ρευστοποιήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα Ταμεία του Δημοσίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ποσό των 3 δισ. ευρώ θα αναγκαστεί να δανειστεί το Δημόσιο από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με στόχο να αποφύγει το δημοσιονομικό black out, κρίση που απειλεί να προκαλέσει ο παρατεταμένος εκλογικός κύκλος. Η μεγάλη ανησυχία προέρχεται από τον τομέα των εσόδων, τα οποία στο τέλος του 20ημερου του Μαΐου υποχωρούσαν κατά 30% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ και ο επόμενος μήνας ο Ιούνιος, αναμένεται το ίδιο κακός, αν όχι χειρότερος από τον τρέχοντα".

DEALnews: "Το κρυφό σχέδιο. Οι 5 «άξονες» για το «ελληνικό πρόβλημα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πακέτο είναι σχεδόν έτοιμο. Απλώς, δεν επισημοποιείται από το φόβο μήπως μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Μήπως, δηλαδή, δικαιώσει όλους εκείνους, οι οποίοι πίστευαν και έλεγαν το προηγούμενο διάστημα, πως αν οι Βρυξέλλες πιεσθούν, θα χαλαρώσουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα