Κρ. Λαγκάρντ: Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 00:35
UPD:01:11

Οι Έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους συλλογικά πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους, υπογράμμισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian.

Στην ερώτηση αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η Κρ. Λαγκάρντ απάντησε: «Πιο πολύ σκέφτομαι εκείνα τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας τα οποία μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα».

Σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σημείωσε ότι σκέφτεται όλους εκείνους τους Έλληνες οι οποίοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους. «Σκέφτομαι εκείνους που στερούνται τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα