Οριακές μεταβολές στο Τόκιο

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2002 10:08
UPD:10:12

MIKΤΕΣ επικράτησαν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei σημείωσε ανεπαίσθητη πτώση κατά 3,57 μονάδες ή 0,03% και διαμορφώθηκε στις 11.976,28 μονάδες. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,55 μονάδες ή 0,22% και έφθασε τις 1.139,43 μονάδες παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

Πιέσεις δέχθηκαν οι τηλεπικοινωνίες επηρεαζόμενες αρνητικά από την πτωτική πορεία του εν λόγω κλάδου στις διεθνείς αγορές κατά τις χθεσινές συνεδριάσεις καθώς και από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της NTT από τη Moody's.

«Η υποβάθμιση υπενθύμισε στους επενδυτές τα λάθη της NTT σχετικά με την επιθετική της επέκταση στο εξωτερικό», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων στην UAM Japan.

Οι μετοχές της NTT και της θυγατρικής της NTT DoCoMo υποχώρησαν κατά 0,69% και 3,78% αντιστοίχως. Απώλειες κατέγραψε και ο τίτλος της Japan Telecom εν μέσω έντονης φημολογίας ότι σχεδιάζει την πώληση των δραστηριοτήτων της στον τομέα σταθερής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", η Vodafone, η οποία ελέγχει την Japan Telecom, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Tokyo Electric Power εξετάζοντας το ενδεχόμενο πώλησης του τμήματος σταθερής τηλεφωνίας της Japan Telecom.

Απώλειες κατέγραψαν και οι τράπεζες, πολλές από τις οποίες ανακοίνωσαν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα για την περυσινή χρήση. Η μετοχή της UFJ Holdings υποχώρησε κατά 2,08%. Στην οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου η UFJ εμφάνισε καθαρές ζημίες ύψους 1,23 τρισεκ. γιεν (9,83 δισεκ. δολ.) ξεπερνώντας τις προβλέψεις της διοίκησης.

Αντιθέτως, το αγοραστικό ενδιαφέρον στράφηκε στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν απρόσμενη αύξηση τον Απρίλιο βασιζόμενες στην έντονη ζήτηση για αυτοκίνητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/24/218609.htm .

Μικρή ώθηση στον παραπάνω κλάδο έδωσε και η ελαφρά υποχώρηση του γιεν έναντι του δολαρίου -η πρώτη μετά από μία εβδομάδα- μετά τη νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/24/218577.htm . Τα σημαντικότερα κέρδη (3,82%) κατέγραψε ο τίτλος της Τοyota.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα