Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 09:54

* ΕΞΠΡΕΣ: Εφιάλτης για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εφιαλτικές συνθήκες θα υπάρξουν στην οικονομία στο απευκταίο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή ή σε ένα νέο νόμισμα. Σε ειδική μελέτη που κατήρτισε η Εθνική Τράπεζα καταγράφονται τα μακροοικονομικά δεδομένα της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών και σε κίνδυνο απομόνωσης της χώρας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Χάος θα φέρει η δραχμή. Εκθεση-σοκ της Εθνικής για τις συνέπειες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση κατά 55% θα υποστούν τα πραγματικά εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, εκτιμά σε έκθεσή της η Εθνική Τράπεζα. Το νέο νόμισμα θα υποστεί άμεσα ονομαστική υποτίμηση 65%, ενώ σύμφωνα με την ΕΤΕ θα ακολουθήσουν και άλλες".

* ΚΕΡΔΟΣ: Η Ελλάδα της δραχμής. Η Εθνική Τράπεζα αποτιμά το κόστος μιας πιθανής εξόδου από το ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τα πάσης φύσεως σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποκαλύπτει με στοιχεία και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εθνική: Εφιαλτικό τοπίο η επιστροφή στη δραχμή

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματική υποχώρηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55%, με αντίστοιχη συρρίκνωση της αξίας των ακινήτων και των καταθέσεων, θα προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά η Εθνική Τράπεζα σε ειδική μελέτη που ποσοτικοποιεί, για πρώτη φορά, τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στην ανεργία που θα έφθανε το 34%, στον πληθωρισμό που θα υπερέβαινε το 30%-35% με σταθερά ανοδική τάση και στην ύφεση που θα διαμορφωνόταν στο επίπεδο του 22%, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% που ήδη επήλθε".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα