Διεύρυνση ζημιών για την Π.Γ. Νίκας

Προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού η εταιρεία
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 10:30
UPD:10:33

Διεύρυνση της ζημιών της για τον όμιλο και την εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε η Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 177 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 14,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 16,2% περίπου σε σχέση με πέρυσι, η οποία οφείλεται τόσο στη γενικότερη οικονομική ύφεση όσο και στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων συνεργασίας της εταιρείας με τους μεγάλους πελάτες.

Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 4,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 26,5%, ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους υποχώρησε κατά περίπου 4,7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε σε 33,4% επί του κύκλου εργασιών έναντι 38% το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Σε επίπεδο ομίλου, το ενοποιημένο EAT διαμορφώθηκε σε ζημίες 2,41 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 392 χιλ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου ανήλθαν σε ζημίες 2,44 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 416 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 15,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 16% περίπου σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχη πορεία σημείωσε και η κερδοφορία του Ομίλου, καθώς το ενοποιημένο μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 5,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 26,2%, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους υποχώρησε σε 34,8% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 39,6% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Προσήλωση στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού

Όπως επισημαίνεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η διοίκηση της Π.Γ. Νίκας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της, αξιολογώντας τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της οικονομικής επικαιρότητας έτσι ώστε να επαναπροσδιορίζει τις ενέργειές της όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν μεταφερθεί στην κατηγορία της Επιτήρησης από τις 10/04/2012.

Για την αντιμετώπιση των αιτίων που είχαν ως επακόλουθο την υπαγωγή των μετοχών της στην εν λόγω κατηγορία, η εταιρεία, στο πλαίσιο της διοικητικής της αναδιάρθρωσης και στη βάση της νέας διοικητικής της ομάδας, από την αρχή της τρέχουσας χρήσης, έχει επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της, με στόχο την επαναφορά του Ομίλου στην κερδοφορία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, οι βασικοί πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού συνίστανται στην εξυγίανση της εμπορικής πολιτικής, στην απεμπλοκή από μη κερδοφόρες δραστηριότητες, ενέργεια η οποία έχει ξεκινήσει να υλοποιείται σταδιακά, στη βέλτιστη διαχείριση των αποθεμάτων, στη συνεχή αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Ομίλου και στη βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα, γίνονται ενέργειες για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, με στόχο τη μετατροπή σταθερών συντελεστών κόστους σε μεταβλητούς, γεγονός που επιτρέπει την ευελιξία του Ομίλου και την προσαρμογή σε νέα κοστολογικά δεδομένα όποτε αυτό απαιτείται, ενώ σημαντική προσπάθεια γίνεται και στην κατεύθυνση της αναθεώρησης των εμπορικών όρων συνεργασίας με τους μεγάλους πελάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα