Ελινόιλ: Ανοδος τζίρου στο πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 16:09

Αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, χάρη στις αυξημένες τιμές των καυσίμων σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε η Ελινόιλ για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 224,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6%, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες τιμές των καυσίμων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, αφού ο όγκος πωλήσεων σημείωσε μείωση της τάξεως του 8%.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 9,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011. Παρά τη μείωση αυτή του μικτού κέρδους, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 9,0%, ως αποτέλεσμα των εκτεταμένης προσπάθειας περιορισμού των λειτουργικών εξόδων της μητρικής.

Ωστόσο, λόγω της σημαντικής αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων, λόγω αύξησης του κόστους δανεισμού και παρά τη μείωση των δανείων, τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) αλλά και τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) διαμορφώθηκαν σε οριακά θετικό επίπεδο.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία Ελινόιλ Α.Ε., τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, τα κέρδη προ φόρων σε 0,5 εκατ. ευρώ έναντι 0,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) σε 0,4 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΙΝ



Σχολιασμένα