Ανοιχτό το ΔΝΤ σε «ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος»

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 18:14
UPD:01/06/2012 10:11

Η Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ δηλώνουν πάντοτε ότι αισθάνονται έναν μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της και για τις θυσίες τις οποίες πάρα πολλοί Eλληνες κάνουν για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ανοιχτό σε «ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος» της Ελλάδας εμφανίστηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με την επισήμανση πάντως πως βάση της συζήτησης είναι το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ΔΝΤ θα αποδεχθεί εισηγήσεις για την τροποποίηση του δανειακού προγράμματος, ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις σημείωσε: «Αν μια κυβέρνηση έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε».

Υπογράμμισε πάντως ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές και όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις τις Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι τα πρόσφατα σχόλιά της για την Ελλάδα «παρερμηνεύτηκαν και προσέβαλαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ δηλώνουν πάντοτε ότι αισθάνονται έναν μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της και για τις θυσίες τις οποίες πάρα πολλοί Έλληνες κάνουν για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι εδώ και χρόνια το ΔΝΤ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να υποστηρίξει την Ελλάδα.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές αναλάβουν τις ευθύνες τους και αν τεθούν σε εφαρμογή τα σωστά πολιτικά μέτρα, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κατάσταση και να οικοδομήσει γι' αυτήν ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση αν η κ. Λαγκάρντ σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες, απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι το ΔΝΤ εκπροσωπεί 70 φτωχές χώρες, οι οποίες πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη.

Πριν από λίγες ημέρες, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian ότι πιο πολύ ενδιαφέρεται για τα παιδιά στη Νιγηρία παρά για τους Έλληνες, οι οποίοι –όπως τόνισε – φοροδιαφεύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα