BP: Πιθανή πώληση του ποσοστού στην TNK-BP

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 09:56

Την πώληση του ποσοστού της στην τρίτη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου της Ρωσίας, την TNK-BP, ανακοίνωσε πως εξετάζει η BP μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από διάφορες εταιρείες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός αναφέρει ότι έχει προσεγγιστεί από εταιρείες με δική τους πρωτοβουλία. Σημειώνει μάλιστα ότι έχει ενημερώσει τον εταίρο του, την Alfa Access Renova (AAR), μία ομάδα τεσσάρων δισεκατομμυριούχων, για την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής του στην κοινοπραξία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να κατονομάσει τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, όπως παρατηρεί το Reuters, δεδομένης της επιθυμίας του Κρεμλίνου να αυξήσει την επιρροή του στον πετρελαϊκό κλάδο, οι υποψίες πιθανόν να στραφούν σε κρατικές εταιρείες όπως η Rosneft και η Gazprom.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένας εκ των δισεκατομμυριούχων, ο Μιχαήλ Φρίντμαν, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της TNK-BP επικαλούμενος ρήξη στις σχέσεις του με τη BP.

Η βρετανική εταιρεία ίδρυσε την TNK-BP μαζί με την AAR το 2003, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στη ρωσική αγορά πετρελαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα