Σόιμπλε: Αναγκαία μια πραγματική δημοσιονομική ένωση

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 10:32
UPD:11:01

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και κατ' αρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση», η οποία ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, αναφέρει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τη σημασία δημιουργίας μιας πραγματικής δημοσιονομικής ένωσης στην ευρωζώνη, προτού γίνει λόγος για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση, υπογραμμίζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και κατ' αρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση», η οποία ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, αναφέρει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Με τον τρόπο αυτό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάσσεται με τη θέση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πολιτικό όραμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πριν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπεραμύνεται για μία ακόμη φορά της πολιτική λιτότητας που προωθεί το Βερολίνο. «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος» για την Ελλάδα ή την Ισπανία και «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα