Θετική χρονιά το 2001 για τις μεταλλευτικές εταιρείες

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 15:13

Το 2001 ήταν θετική χρονιά για τις ελληνικές μεταλλευτικές επιχειρήσεις στα κύρια μεταλλευτικά και βιομηχανικά ορυκτά (βωξίτη, λευκόλιθο και τα προϊόντα τους, μπεντονίτη, νικέλιο, περλίτη), τόσο από άποψη ύψους παραγωγής όσο και εξαγωγών με διατήρηση ή και υπέρβαση των αντιστοίχων θέσεων του προηγουμένου έτους.

Αυτό τόνισε στην ομιλία του κατά την τακτική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), που έγινε στην Καστοριά, ο πρόεδρος του Γεώργιος Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Παράλληλα κύριες επιχειρήσεις του κλάδου όπως η ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης και οι Ελληνικοί Λευκόλιθοι, διεύρυναν τις Θέσεις τους στο εξωτερικό με σημαντικές εξαγορές. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ως θετικό στοιχείο το άνοιγμα του Συνδέσμου προς τις επιχειρήσεις του κλάδου Μαρμάρου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε εκτενώς στα αρνητικά δεδομένα που επηρεάζουν τον κλάδο. «Η εξωπραγματική, πολλές φορές, περιβαλλοντική νομοθεσία και η μη αρμονική σχέση με τις τοπικές κοινωνίες είναι δύο ισχυρότατα αντικίνητρα όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά κυρίως για την επιβίωση της μεταλλείας στη χώρα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα