Ανοδος 23% στα καθαρά κέρδη του Ομίλου Τιτάν

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 17:13

Στα 228 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου τσιμέντων Τιτάν στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, παρουσιάζοντας αύξηση 4%. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 49 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8%. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, αυξήθηκαν κατά 23% στα 19 εκατ. ευρώ.

Στη μητρική εταιρεία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% στα 91 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 23% σε 17 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δεν είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο του έτους, λόγω της εποχικότητας που παρουσιάζει η ζήτηση των προϊόντων του Ομίλου. Ειδικότερα για τις επιμέρους γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος:

- Στην Ελλάδα η ζήτηση τσιμέντου, σκυροδέματος και αδρανών υλικών συνέχισε την ανοδική της πορεία, κυρίως λόγω της έντασης στην εκτέλεση των δημοσίων έργων αλλά και της βελτίωσης στον τομέα της ιδιωτικής οικοδομής.

- Στις ΗΠΑ η σταδιακή σταθεροποίηση της αγοράς δομικών υλικών, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, συγκράτησε τα αποτελέσματα σε επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα των αντίστοιχων περυσινών.

- Στην Αίγυπτο η συνεχιζόμενη υπερπροσφορά τσιμέντου και η συναλλαγματική αστάθεια επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα.

- Στη ΝΑ Ευρώπη επικράτησαν ανάλογες συνθήκες με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα