Κομισιόν: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα υπαγωγής στον EFSF από την Κύπρο

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 14:41

Ο Αμαντέου Αλταφάζ υπογράμμισε ότι οι θέσεις της Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία συνοψίζονται στις συστάσεις που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε.. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η κυπριακή οικονομία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην ελληνική οικονομία και στις απώλειες που υπήρξαν από τη διαδικασία του PSI.

Η Λευκωσία δεν έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διευκρίνισε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο «πόσο κοντά ή πόσο μακριά» είναι η Κύπρος σε ευρωπαϊκή στήριξη.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ υπογράμμισε ότι οι θέσεις της Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία συνοψίζονται στις συστάσεις που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε.. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η κυπριακή οικονομία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην ελληνική οικονομία και στις απώλειες που υπήρξαν από τη διαδικασία του PSI, οι οποίες είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι κυπριακές αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση με αποφασιστικό τρόπο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις επαφές που έχει η Κύπρος με τρίτες χώρες για την παροχή στήριξης. «Δεν υπάρχουν ούτε αντιρρήσεις, αλλά ούτε και απογοήτευση σε σχέση με αυτές τις επαφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Κομισιόν για την Κύπρο

Η Κομισιόν για την Κύπρο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα