Merit: Δεν έχει ολοκληρωθεί το πτωτικό momentum

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 15:21

Δε φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πτωτικό momentum διαρκείας στο Χ.Α. τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες εκλογές, εκτιμά η Merit ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την ελληνική αγορά.

Όπως σημειώνει, η αγωνία περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκεται στο κατακόρυφο αυτή τη στιγμή και ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης ή όχι φαίνεται να είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία της αγοράς τον Ιούνιο, ο οποίος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το φορτισμένο κλίμα από την πολιτική αβεβαιότητα επιδεινώνεται από την έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική αγορά, τα χαμηλά δημόσια έσοδα, την κρίσιμη κατάσταση της Ισπανίας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ένταξη της σε κάποιο μηχανισμό στήριξης και τις συζητήσεις για ένταξη της Κύπρου σε ανάλογο μηχανισμό.

Ελάχιστοι τίτλοι μένουν ανεπηρέαστοι από αυτό το σκηνικό, όπως η Coca Cola 3E, η οποία καθορίζει πολλές ημέρες από μόνη της το αρνητικό ή το θετικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, η Merit δεν βλέπει κάποια άνοδο πέρα από τις 550 μονάδες μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον από κάποιο εγχώριο λόγο, ενώ μια υποχώρηση μέχρι τις 440-450 μονάδες φαίνεται πολύ πιθανή αν δεν κρατήσουν οι 475 μονάδες που αναμένεται να δοκιμαστούν και πάλι σύντομα.

Μεγάλες ανοδικές αντιδράσεις σαν αυτή της Δευτέρας 28/5 δε θα πρέπει να αναμένονται ξανά εκτός αν υπάρξει μαζικό κλείσιμο ανοιχτών short θέσεων από ξένους θεσμικούς, σημειώνει η χρηματιστηριακή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα