Αποφάσεις για ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην αυριανή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 11:33

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαου Λίτινα, όπου αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα της attica group, για δρομολόγηση του νεότευκτου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη από 05/07. Τη συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετούν έως σήμερα η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η Hellenic seaways.

Το πλοίο, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Daewoo, έναντι ποσού 140 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις αρχές Ιουλίου. Με 80 άτομα πλήρωμα και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.000 επιβάτες και 450 ΙΧ αυτοκίνητα, ή 140 αυτοκίνητα και 55 φορτηγά. Αναπτύσσει ταχύτητα 27 κόμβων.

Ένα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί στο ΣΑΣ είναι η δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος», από 15/06 έως 09/09, στις γραμμές Ραφήνα - Σύρος - Μύκονος - Πάτμος και Ραφήνα - Σύρος - Μύκονος - Εύδηλος - Καρλόβασι Σάμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα