Λ. Παπαδήμος: Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 11:15

«Οι συνολικές οικονομικές συνέπειες από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή για να χρησιμοποιήσω την ελληνική λέξη, καταστροφικές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδήμος, καλώντας ταυτοχρόνως τους Ελληνες ψηφοφόρους να «παραμείνουν στο δρόμο» των μεταρρυθμίσεων.

«Καταστροφική» θα ήταν μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για την οικονομία της που ήδη δοκιμάζεται σκληρά, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, σε ομιλία του χθες το βράδυ στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) που πραγματοποιείται στη Κοπεγχάγη.

"Οι συνολικές οικονομικές συνέπειες από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή για να χρησιμοποιήσω την ελληνική λέξη, καταστροφικές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδήμος, καλώντας ταυτοχρόνως τους Ελληνες ψηφοφόρους να "παραμείνουν στο δρόμο" των μεταρρυθμίσεων.

Ο τέως Ελληνας πρωθυπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανέφερε ακόμη ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι" εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα ανεξάρτητη φορολογική αρχή, έτσι ώστε να κερδηθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Στο συνέδριο του ΙΙF ακούστηκαν χθες πολλές φωνές που αναφέρθηκαν στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης και στις διαστάσεις που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό με τα τραπεζικά προβλήματα της Ισπανίας, απευθύνοντας έκκληση για μία αποφασιστική στρατηγική ικανή να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές και να αποτρέψει νέα πακέτα διάσωσης χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα