Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:02

* ΕΞΠΡΕΣ: Πιέσεις για ελαστικότερη εφαρμογή των μνημονίων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ζήτημα ελαστικότερης εφαρμογής του μνημονίου για τις χώρες που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης άνοιξε στις Βρυξέλλες, μετά τη συμφωνία για τη διοχέτευση ποσού έως 100 δισ. ευρώ για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σενάρια για έκτακτα μέτρα στην Ευρωζώνη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. σχεδιάζουν κινήσεις-«ασπίδα» για να αποφευχθεί ντόμινο κρίσης. Οχύρωση της Ευρωζώνης με συνοριακούς ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων και πιθανή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν. Τεχνικές προετοιμασίες και όχι πολιτικές αποφάσεις, λέει αξιωματούχος της Κομισιόν".

* ΚΕΡΔΟΣ: Καταιγίδα φοροελέγχων

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ελεγκτικό κλοιό θα βρεθούν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, που εξήγαγαν τις καταθέσεις τους την τελευταία διετία, εμφανίζουν υψηλές αποδόσεις από τόκους καταθέσεων ή προχώρησαν σε αγορές ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάλογη ελεγκτική τύχη θα έχουν και όσοι οφειλέτες χρησιμοποίησαν το άρθρο 99".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συστημική παρέμβαση κατά «σεναρίων» κρίσης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε εκτόνωση των καταστροφικών σεναρίων εξόδου της χώρας από το ευρώ, με τη συγκρότηση κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές, προσβλέπει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, που συνεδρίασε χθες υπό τον κ. Ζανιά, εν μέσω κλιμάκωσης φημών περί έκτακτων σχεδίων που κυοφορούνται στους κόλπους της Κομισιόν".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα