Κατά 11% αυξήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ιnform Π. Λύκος

Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 16:56

Στα 16,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Inform Π. Λύκος ΑΕ στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι 14,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 11%. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας έφθασαν τα 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2001, μειωμένα κατά 8%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μειωμένη κερδοφορία του Ομίλου σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2001 ήταν αναμενόμενη. Οφείλεται στην υστέρηση που παρουσιάζει η μητρική εταιρεία, καθώς ο κύκλος εργασιών και τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώνονται περίπου στα 10,7 εκατ. ευρώ και 2,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι 11,5 εκατ. και 3,3 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2001.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύγκριση της περιόδου αυτής με την αντίστοιχη του 2001 για την μητρική, δεν είναι ενδεικτική της τάσης για το σύνολο του έτους. Η περυσινή οικονομική χρήση χαρακτηρίστηκε από έντονη εποχικότητα με αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο του 2001 να συμβάλει με 35% στα συνολικά κέρδη του έτους. Αντιθέτως, στην τρέχουσα χρήση αναμένεται ομαλή κατανομή κερδών μεταξύ των τριμήνων με λιγότερες έκτακτες εργασίες και περισσότερες εργασίες ροής βάσει μακροχρόνιων συμβάσεων.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών και τα καθαρά κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 15% και 10% αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα