Διάλυση συνεργασίας EFG Eurobank και Alico Life στα α/κ

Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 17:07

Την μεταβίβαση του ποοοστού που κατέχει στην εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Alico Eurobank ΑΕΔΑΚ στην ασφαλιστική εταιρεία Alico AIG Life, ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήψη των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, o Ομιλος EFG Eurobank Ergasias αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων Eurobank Βραχυπρόθεσμων Τοποθετήσεων και Alico Eurobank Διαχείρισης Διαθεσίμων, ενώ η Alico Eurobank ΑΕΔΑΚ, η οποία θα μετονομαστεί σε Alico AIG ΑΕΔΑΚ, συνεχίζει τη διαχείριση των παρακάτω αμοιβαίων κεφαλαίων Alico Eurobank: Διεθνές Διαθεσίμων, Ομολογιών Εσωτερικού, Ομολογιών Εξωτερικού Δολαριακό, Ομολογιών Εξωτερικού και Διεθνές Μικτό, καθώς και των αμοιβαίων κεφαλαίων Alico: Διαθεσίμων Εσωτερικού, Διεθνές Μετοχικό Νέας Τεχνολογίας, Ελληνικό Μικτό και Μετοχικό Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

Oσον αφορά στο αμοιβαίο Alico Eurobank Μετοχικό Εσωτερικού θα διασπασθεί σε δύο πανομοιότυπα αμοιβαία κεφάλαια, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, έτσι ώστε ο Oμιλος της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias να αναλάβει την διαχείριση του ενεργητικού που αντιστοιχεί στους πελάτες του δικτύου του. Το ενεργητικό που αντιστοιχεί στους πελάτες των υπόλοιπων δικτύων θα συνεχίσει να το διαχειρίζεται η ίδια η ΑΕΔΑΚ.

Οπως διευκρινίζεται οι επενδυτές δεν θα χρειαστεί να προβούν οι ίδιοι σε οποιαδήποτε ενέργεια και θα ενημερωθούν με δημοσιεύσεις στον Τύπο, μετά τη λήψη της σχετικής άδειας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η απόφαση της τράπεζας έχει ως αφετηρία την μεταβολή της στρατηγικής της στον χώρο των αμοιβαίων, όπου θα επικεντρώσει τις δραστηριότητες της στην EFG AEΔΑΚ, που ανήκει στον Ομιλό της.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών στις υπόλοιπες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει από κοινού, συνεχίζεται κανονικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα