Ενοχλημένος ο Μ. Μόντι με σχόλια της Μ. Φέκτερ

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 17:38

«Εντελώς ανάρμοστα» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χθεσινοβραδινά σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ.

«Εντελώς ανάρμοστα» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χθεσινοβραδινά σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκασθεί να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

«Δεδομένου ότι θεωρώ ως εντελώς ανάρμοστο ένας ή μία υπουργός Οικονομικών ενός κράτους-μέλους της ΕΕ να σχολιάζει έτσι την κατάσταση ενός άλλου κράτους-μέλους, δεν θα κάνω σχόλια για τις δηλώσεις της υπουργού», τόνισε ο Μόντι.

Χθες βράδυ, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της, η Αυστριακή υπουργός δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκαστεί με τη σειρά της να προσφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «η Ιταλία θα πρέπει να βγει από το οικονομικό δίλημμα των πολύ υψηλών ελλειμμάτων και χρεών, αλλά φυσικά μπορεί -με δεδομένα τα υψηλά επιτόκια που καλείται να καταβάλλει για την αναχρηματοδότησή της από τις αγορές- να χρειαστεί και εκείνη υποστήριξη».

Η ίδια πάντως ανασκεύασε με σημερινές δηλώσεις της την τοποθέτησή της, σημειώνοντας πως δεν έχει «κανένα στοιχείο» ότι η Ρώμη πρόκειται να καταθέσει σχετικό αίτημα για οικονομική βοήθεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα