Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 10:10

* ΕΞΠΡΕΣ: Στο κόκκινο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«σήμα κινδύνου» για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων εξέπεμψε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι οι διοικήσεις τους τον διαβεβαίωσαν πως υπάρχουν πόροι μόνο για την καταβολή των συντάξεων Ιουλίου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στήριξη υπό όρους το μήνυμα Φρ. Ολάντ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Φίλος της Ελλάδας», δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ και συμβουλεύει μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega ότι, εάν η χώρα στείλει «σήμα» υπαναχώρησης από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ορισμένες χώρες θα θέσουν θέμα εξόδου της από την Ευρωζώνη".

* ΚΕΡΔΟΣ: Το Δημόσιο διασφάλισε ένα ακόμη... μηνιάτικο!

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπέρ πάντων αγώνας του υπουργείου Οικονομικών για τη διαφύλαξη των πενιχρών ταμειακών διαθεσίμων απέδωσε ένα ακόμη... μηνιάτικο στο κράτος, απολύτως ζωτικό για την εξασφάλιση των μισθών και των συντάξεων του Ιουλίου".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Ευρωζώνη στο ρυθμό των ελληνικών εκλογών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πυρετωδώς φαίνεται να ετοιμάζεται η Ευρώπη για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εκλογών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις πιέσεις προς τα πολιτικά κόμματα και την κοινή γνώμη, εστιάζοντας στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα