FTD: «Απών» ο Ρεν από τη Σύνοδο του G20, λόγω των ελληνικών εκλογών

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 14:44

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν δεν πρόκειται να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του G20, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Μεξικό, λόγω των εξελίξεων που μπορεί να σηματοδοτήσουν οι ελληνικές εκλογές, αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD).

Όπως επισημαίνεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα, «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα» ενώ τονίζεται ότι οι αρμόδιοι προετοιμάζονται για συνεδριάσεις αντιμετώπισης της κρίσης.

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά από τους FTD, ο Ρεν δηλώνει ότι δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται ο Ευρωπαίος επίτροπος επί 14 ώρες εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του. Αλλωστε, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Εν πτήσει προς το Μεξικό θα βρίσκονται το βράδυ της Κυριακής και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως έγινε πάντως γνωστό από την καγκελαρία, στο κυβερνητικό αεροσκάφος θα διαθέτουν όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα