Eπίσκεψη του προέδρου της Alpha Bank στη Ρουμανία

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2002 10:51

Τριήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία όπου η τράπεζα έχει ισχυρή παρουσία μέσω θυγατρικής της, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο γενικό διευθυντή και τον διευθυντή του Corporate Banking, Σ. Φιλάρετο και Χ. Γιαμπανά αντιστοίχως.

Ο κ. Κωστόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εγκαινίασε τη νέα μονάδα παραγωγής μηχανημάτων συσκευασίας της εταιρείας Μ. Μαϊλλης, η οποία, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στην βαλκανική αγορά επεκτείνει την παρουσία της στη χώρα.

Η θυγατρική της τράπεζας, Alpha Bank Romania, λειτουργεί από το 1994 με κύριους μετόχους την Alpha Bank την Τράπεζα Αναπτύξεως και Ανασυγκροτήσεως (EBRD), καθώς και την ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena. Το δίκτυό της αριθμεί 14 καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας, από τα οποία τα τέσσερα λειτουργούν στο Βουκουρέστι. Εντός του έτους, αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη πέντε καταστήματα.

Το ενεργητικό της τράπεζας στις 31 Δεκεμβρίου του 2001 ανήρχετο σε περίπου 340 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55% έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης χρονικής περιόδου. Οι χρηματοδοτήσεις ανήλθαν σε 225 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 11 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα