Επισκόπηση διεθνούς Τύπου

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2002 12:36

-Γερμανία

Frankfurter Allgemeine: Οι Σοσιαλδημοκράτες παραδέχονται ότι η σύγκριση που έκανε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανάμεσα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Ζαν Μαρί Λεπέν ήταν λάθος.

Die Welt: «Ρωμαϊκή κηδεία» για την παλαιά δομή του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τη συμμετοχή της Ρωσίας στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων της συμμαχίας η γερμανική εφημερίδα. Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζεται ότι «το σημερινό ΝΑΤΟ ελάχιστα θυμίζει τον παλαιό ισχυρό οργανισμό, καθώς μετά την 11η Σεπτεμβρίου «οι ΗΠΑ έχασαν κάθε ενδιαφέρον για την παλαιά αμυντική δομή».

H "Welt" επισημαίνει επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να εμπιστεύεται τον Ρώσο ομόλογό του περισσότερο από αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες και η προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ εξασφαλίζει στους Αμερικανούς ένα νέο πεδίο δράσης στην Ανατολική Ευρώπη.

-Γαλλία

Le Monde: Σύμφωνα με δημοσκόπηση της γαλλικής εφημερίδας και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, το 28% των ερωτηθέντων γάλλων πολιτών υποστηρίζει ότι «συμφωνεί λίγο ή πολύ» με τις απόψεις του Ζαν Μαρί Λεπέν, όταν το 2000 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 17% και το 1999 11%. Το 49% δήλωσε ότι διαφωνεί εντελώς με τις απόψεις του Λε Πεν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2000 έφθανε το 63%.

-Βρετανία

Financial Times: Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Τόνι Μπλερ μετά την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, Στίβεν Μπάιερ.

Προς εξαγορά του ιταλικού συνδρομητικού καναλιού Telepiu έναντι ενός δισεκ. ευρώ η News Corp.

Η Αir France παραμένει η πιο κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.

-ΗΠΑ

The New York Times:

Η Λιβύη προσφέρει 2,7 δισεκ. δολ. ως αποζημίωση για τις οικογένειες των 270 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Παναμέρικαν, το οποίο εξερράγη πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας το 1988.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dynegy Τσακ Γουάτσον.

The Washington Post: Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στόχος του FBI. Ριζική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το FBI μετακινώντας 480 πράκτορες στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

-Ιαπωνία

Nihon Keizai: Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Οι κατασκευαστές προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών ισχυρίζονται ότι οι φθηνότεροι επεξεργαστές Pentium 4 της Intel δεν συνεπάγονται και μείωση των τιμών των η/υ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα