Αργυρ/των & Βαρυτίνης: Yποχώρηση μεγεθών στο τρίμηνο

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2002 16:08

Στα 65,6 εκατ. ευρώ υποχώρησαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της AΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2002 σημειώνοντας μείωση 1,5%, έναντι των πωλήσεων της αντίστοιχης περιόδου του 2001.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων συμπιέστηκαν κατά 2,4% σε 3,95 εκατ. ευρώ.

Οριακή ήταν η βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου, όπως αυτή απεικονίζεται στο περιθώριο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), το οποίο αυξήθηκε σε 18,8% έναντι 18,6% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στη δραστηριότητα των βιομηχανικών ορυκτών, οι συνολικές πωλήσεις του τριμήνου υποχώρησαν οριακά κατά 0,7% σε 53,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στις εμπορικές δραστηριότητες –Μοτοδυναμική ΑΕΕ και Ergotrak ΑΕ– οι συνολικές πωλήσεις στο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 4,8% σε 12,4 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του τριμήνου, όπως επισημαίνει σε σχετικές του δηλώσεις ο διευθύνων σύμβουλος της Ευθύμιος Βιδάλης, αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη υποτονική παγκόσμια βιομηχανική δραστηριότητα κατά το 2001, καθώς και τη συγκρατημένη εγχώρια ζήτηση για τα προϊόντα των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Αναφερόμενος στις προοπτικές για το σύνολο του έτους, ο κ. Βιδάλης δήλωσε ότι «η μέχρι τώρα έλλειψη σαφών ενδείξεων ανάκαμψης στις παγκόσμιες αγορές που δραστηριοποιούμεθα, μας οδηγεί σε συγκρατημένες προβλέψεις για το σύνολο του έτους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα