Λευκός Οίκος: Πιέσεις Ομπάμα σε Ευρωπαίους για επίλυση της κρίσης

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 20:22

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, θα συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των G20, έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους και να επικεντρωθούν στην οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνο στη λιτότητα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λύση στην κρίση χρέους, όπως υποστήριξε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντέιβιντ Πλουφ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των G20 οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν αύριο στο Μεξικό. Έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους και να επικεντρωθούν στην οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνο στη λιτότητα.

«Θα επιτευχθεί πρόοδος τις επόμενες δύο ημέρες, αλλά μην περιμένετε κάποια συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε ο Ντέιβιντ Πλουφ.

Η ευρωπαϊκή κρίση συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ κατηγορεί συχνά τον Ομπάμα ότι η πολιτική του θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Μάλιστα, σήμερα εξέφρασε την αντίθεσή του στο να δοθούν χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων για τη διάσωση ευρωπαϊκών χωρών. «Δεν πρόκειται να στείλουμε επιταγές στην Ευρώπη», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα