Εγκρίθηκε μέρισμα 0,018 ευρώ ανά μετοχή της Αλουμύλ

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2002 17:56

Τη διανομή μερίσματος 0,018 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2001 ενέκρινε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Αλουμύλ-Μυλωνάς. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού της εισηγμένης, ώστε αυτός να συμπεριλαμβάνει την έκχυση κραμάτων αλουμινίου καθώς και την παραγωγή-εμπορία εξαρτημάτων και μηχανισμών αλουμινίου.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε ακόμη την αγορά μετοχών της θυγατρικής Μιλεξ ΑΕ. Η Αλουμύλ κατέχει ήδη το 94,4% της Μιλεξ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή-εμπορία εξαρτημάτων και μηχανισμών αλουμινίου και με την απόκτηση του υπόλοιπου 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η Αλουμύλ θα προχωρήσει εντός του έτους στη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Μιλεξ.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε και την αλλαγή χρήσης αδιάθετων κεφαλαίων, ύψους 704.328,69 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για επενδύσεις στην Αίγυπτο, καθώς εξαιτίας των δυσχερειών που συνάντησε εκεί η εταιρεία αποφάσισε τα κεφάλαια αυτά να επενδυθούν στις βαλκανικές δραστηριότητες της.

Επίσης, εγκρίθηκε η κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή παγίων και η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,29 ευρώ σε 0,31 ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 360.000 ευρώ και το οποίο ανέρχεται -μετά την αύξηση- σε 6.825.037,5 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα