Fitch: Μικρότερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος εξόδου από το ευρώ

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 17:54

Η νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές σημαίνει ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ έχει μειωθεί, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch, με αποτέλεσμα να μην τοποθετεί σε αρνητική επιτήρηση όλες τις χώρες της ευρωζώνης όπως είχε προειδοποιήσει ότι θα έκανε στην περίπτωση ισχυρού ενδεχομένου ελληνικής εξόδου.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο οίκος, η κρίση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη παραμένει οξεία. «Η δημοσιονομική λιτότητα και οι επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με μία ισχυρή κοινοβουλευτική αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να είναι εύθραυστη».

Ο Fitch υπογραμμίζει ότι «παρόλο που οι κίνδυνοι που πηγάζουν από την Ελλάδα έχουν υποχωρήσει για την ώρα, η σοβαρότητα της συστημικής κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η ευρωζώνη είναι απίθανο να μειωθεί έως ότου οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρουσιάσουν έναν αξιόπιστο οδικό χάρτη που θα ολοκληρώσει τη νομισματική ένωση με πολλή περισσότερη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική ενσωμάτωση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα