Merit: Πιθανή μια επιστροφή στις 690 μονάδες

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 13:53

Θετικά είδε η αγορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου σε πρώτη ανάγνωση, καθώς τα κέρδη του διημέρου έφτασαν το 7% για το Γενικό Δείκτη, όπως αναφέρει η Merit ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για το Χ.Α.

Σημειώνει μάλιστα πως την Πέμπτη σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος του 2012, η μεγαλύτερη του τελευταίου εννεαμήνου και η 8η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα προεξοφλήθηκε μέσω κάποιων μυστικών δημοσκοπήσεων. Συνολικά στην εβδομάδα 13-19 Ιουνίου τα κέρδη για το Γενικό Δείκτη έφτασαν το 22,63%, για το FTSE 20 το 29,23% και τον Τραπεζικό Δείκτη το 53,6%.

Υποθέτοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της υποχώρησης μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων (μέχρι και 31% για το Γενικό) οφειλόταν στην ακυβερνησία, η Merit θεωρεί πιθανή μια επιστροφή στις 690 μονάδες, αν και, όπως λέει, ο τραπεζικός δείκτης έχει ακουμπήσει σχεδόν τα επίπεδα προ της 6ης Μαΐου με ορισμένες τράπεζες να έχουν περάσει κατά πολύ τις τότε τιμές τους (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και ΤΤ).

Περισσότερο πιθανή αναμένει τη συνέχιση του ράλι για δεικτοβαρείς μετοχές που υποχώρησαν περισσότερο από το Δείκτη στο ίδιο διάστημα (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος). Η διατήρησή του πάνω από το τον ΚΜΟ των 50 ημερών (στις 602 μονάδες αυτή τη στιγμή) θα είναι καλό σημάδι για τη διατήρηση του ανοδικού ράλι.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης πως δεν διαφαίνεται σημαντική αντίσταση μέχρι τις 690 μονάδες αλλά για μια κίνηση προς τα εκεί θα πρέπει να πειστεί η αγορά ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κρατώντας παράλληλα την ελληνική οικονομία όρθια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα