Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 10:16

* ΕΞΠΡΕΣ: Μετάθεση των μέτρων 11,5 δισ. το φθινόπωρο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μετάθεση της λήψης των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να ψηφιστούν τον Ιούλιο, για το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) αποτελεί τον «κορμό» της προγραμματικής συμφωνίας για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μονόδρομος η επιτυχία. Προσδοκίες και απαιτήσεις από την κυβέρνηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας», η πρώτη δέσμευση μετά την ορκωμοσία του Αντ. Σαμαρά. Σήμερα αναμένεται να ορκιστεί η κυβέρνηση, με κορμό πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. και τεχνοκράτες υψηλής εμπειρίας που προτάθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ολιγομελές το νέο Υπουργικό Συμβούλιο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Προσδοκίες και ελπίδες

H εφημερίδα γράφει ότι "πατριωτισμό, εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ορκωμοσία του".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δοκιμή διαπραγμάτευσης στο συμβούλιο υπουργών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν αναμένεται να οδηγήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, με εξαίρεση ίσως την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που είχε δεσμευτεί πριν από ένα μήνα από τη δόση των 5,2 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα