Κ. Σημίτης: Εχει προκηρυχθεί το 65% του προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 15:17
UPD:16:09

«Tο 65% του συνολικού προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ έχει προκηρυχθεί, σε οχτώ μήνες έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση 1.800 έργων που αντιστοιχούν στο 32% του προϋπολογισμού, έχουν υπογραφεί συμβάσεις για το 20% του προϋπολογισμού και εγκρίνονται περίπου 250 έργα ανά μήνα.

Στην αρχική φάση της διαδικασίας εντοπίστηκαν κάποια προβλήματα, τα οποία ξεπεράστηκαν με την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, διότι έχουμε συγκεκριμένους στόχους και φιλοδοξίες και έχουμε βάλει τον πήχυ ψηλά», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων του Γ' ΚΠΣ.

«Από εδώ και πέρα συμφωνήσαμε πως πρέπει να αυξηθεί η εκταμίευση των πόρων για να τελειώνουν τα έργα», υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, παρατηρώντας ότι η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την καταπολέμηση της ανεργίας, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Το κέντρο βάρους που βρίσκεται στα κατασκευαστικά έργα θα πρέπει να μετατοπιστεί προς τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συμφωνήσαμε ακόμη, είπε ο πρωθυπουργός, οι περιφέρειες να καταθέσουν δεσμευτικά προγράμματα μέχρι το τέλος του έτους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε παρατηρήσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «θέλουμε τη βοήθεια των φορέων, διότι και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τους υψηλούς ρυθμούς διατήρησιμης ανάπτυξης, για την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση της χώρας μας προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μετακύληση ορισμένων αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής του Γ' ΚΠΣ.

Επίσης, ενέκρινε την πρόσληψη άλλων 1.524 εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις διαχειριστικές αρχές στα υπουργεία και στις περιφέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα