Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 10:09

* ΕΞΠΡΕΣ: Διορθώσεις στην πολιτική με διατήρηση των στόχων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής, χωρίς ωστόσο να ανατραπούν οι στόχοι για μηδενισμό του ελλείμματος, έλεγχο του δημόσιου χρέους και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ο βασικός προσανατολισμός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τη διακήρυξη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί".

* HΜΕΡΗΣΙΑ: Αρχίζει η μεγάλη δοκιμασία. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την κυβέρνηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το εύρος των κινδύνων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οξύνονται καθημερινά υποχρεώνουν την κυβέρνηση που ορκίστηκε τελικά χθες, να υπερβεί γρήγορα τις εγγενείς και προφανείς αδυναμίες της, ώστε να αποκτήσουν βάση οι ελπίδες για αντιστροφή της πολύμηνης καθοδικής και επώδυνης πορείας που ακολουθεί η χώρα και η κοινωνία".

* ΚΕΡΔΟΣ: Οι 14 δεσμεύσεις των τριών. Για εργασιακά, μισθούς φορολογικά και θεσμικά

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε 14 σημεία προγραμματικών δεσμεύσεων συμφώνησαν ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ, μετά την τριήμερη διαβούλευση των εκπροσώπων των τριών αρχηγών. Στο 8σέλιδο κείμενο υπάρχουν δεσμεύσεις για τα εργασιακά, τα φορολογικα και τα θεσμικά, οι οποίες θα παρουσιαστούν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ενα κυβερνητκό πείραμα για το πλέον κρίσιμο έργο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη δέσμευση της διασφάλισης της ανάπτυξης, της αναθεώρησης των μνημονίων, της παραμονής στο ευρώ και του μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, δηλαδή των στόχων που περιγράφονται στη διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, άρχισε, χθες, το δύσκολο έργο της υλοποίησης των παραπάνω στόχων, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο".

* DEALnews: Οι κρυφές αποφάσεις!

Η εφημερίδα σημειώνει "Οι τρεις άξονες του σχεδίου των Βρυξελλών. Ο «κωδικός» Ελλάδα και η επιμήκυνση. Το κόστος χρήματος και τα έντοκα γραμμάτια. Η Αθήνα περιμένει και μια «μεγάλη έκπληξη». Το Eurogroup και οι διευκρινήσεις που ζητήθηκαν. Η σύσκεψη στην Αθήνα και που συμφώνησαν τα τρία κόμματα για την οικονομία".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα