ΕΚΤ: Διευκόλυνση του δανεισμού με χαλάρωση των εξασφαλίσεων

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 16:55
UPD:16:57

Σε χαλάρωση των απαιτούμενων εξασφαλίσεων για τον δανεισμό των τραπεζών της ευρωζώνης προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια προσπάθεια «βελτίωσης της πρόσβασης του τραπεζικού κλάδου» σε συγκεκριμένες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Την 20ή Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε νέα μέτρα για την διευκόλυνση της πρόσβασης του τραπεζικού συστήματος σε επιχειρήσεις αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος, με σκοπό να συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή πιστώσεων στα νοικοκυριά και στις μη χρηματοοικονομικές εταιρείες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το διοικητικό συμβούλιο [της ΕΚΤ] προχώρησε στη μείωση των ορίων πιστωτικής αξιολόγησης και τροποποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας για συγκεκριμένους τίτλους που εξασφαλίζονται με στοιχεία ενεργητικού». Όπως διευκρινίζει, πλέον θα γίνονται αποδεκτά ως εξασφάλισεις κάποια στοιχεία ενεργητικού τα οποία, αναλόγως της πιστωτικής τους αξιολόγησης, διασφαλίζονται από ενυπόθηκα δάνεια αυτοκινήτων, καθώς και καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα