Αύξηση 7,6% του κύκλου εργασιών του Ομίλου Βιοχάλκο

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 17:17

Αύξηση 7,6% στα 358 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Βιοχάλκο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Αύξηση κατά 4,3% στα 53,6 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου προ φόρων, που διαμορφώθηκαν σε 24,2 εκατ. ευρώ έχουν επιβαρυνθεί με αποσβέσεις συνολικού ύψους 25,2 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,5 εκατ. ευρώ ή 84% σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου του 2001. Τα κέρδη της Βιοχάλκο ΑΕ, που ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 13,7%.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, οι αυξημένες αποσβέσεις, που επηρέασαν τα αποτελέσματα, ενισχύοντας παράλληλα την καθαρή θέση του Ομίλου, οφείλονται στις επενδύσεις των τελευταίων ετών σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα ενσωματώνονται στον Ομιλο οι εξαγορασθείσες εταιρείες του εξωτερικού, τα αποτελέσματα των οποίων εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν ουσιαστικά την κερδοφορία.

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εμφανίζονται τα αποτελέσματα της Σιδενόρ, λόγω της ένταξης στην παραγωγική διαδικασία του συνόλου της επενδύσεως της Sovel στον Αλμυρό Μαγνησίας, της αυξημένης ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα στην εγχώριο αγορά, καθώς και της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα των εταιρειών του Ομίλου που έχουν κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό εμφανίζονται μειωμένα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002, επηρεαζόμενα από τη διεθνή δυσμενή οικονομική συγκυρία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα