Τέταρτη ημέρα απωλειών στη Νέα Υόρκη

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 17:28
UPD:17:35

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ είναι και σήμερα το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών νέων για την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, καθώς και για το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας, αν και μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 400.000 για όγδοη συνεχόμενη φορά. Επιπλέον, οι Αμερικανοί που έλαβαν το σχετικό επίδομα την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαϊου αυξήθηκε κατά 49.000 φθάνοντας τα 3,89 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 1983.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.879,66 μονάδες μειωμένος κατά 0,44%. Ανάλογη ποσοστιαία πτώση σημειώνει και ο Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 1.617 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι κλάδοι της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών μετά τις επιφυλακτικές προβλέψεις της εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού επεξεργαστών Novellus Systems σχετικά με τα μελλοντικά της αποτελέσματα και την υποβάθμιση της επενδυτικής κατάταξης της ΑΤ&Τ από τη Moody's Investors Service.

Απώλειες καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών μετά τη σημαντική πτώση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την αξιοπιστία των λογιστικών μεθόδων που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές εταιρείες http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/30/220233.htm μετά την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις λογιστικές μεθόδους της εταιρείας πετρελαίου Halliburton.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα