Προτάσεις για διαρθρωτικές λύσεις ζητεί ο Πιέρ Μοσκοβισί

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 12:41

«Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη Σύνοδο Κορυφής. Αναμένεται από τους Ευρωπαίους να παρουσιάσουν επιτέλους διαρθρωτικές λύσεις και αυτές αναζητούνται», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Την κατάθεση προτάσεων για διαρθρωτικές λύσεις αναμένει από τους εταίρους της ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

«Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη Σύνοδο Κορυφής. Αναμένεται από τους Ευρωπαίους να παρουσιάσουν επιτέλους διαρθρωτικές λύσεις και αυτές αναζητούνται», δήλωσε σήμερα ο Μοσκοβισί.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια «πολύ σημαντική εβδομάδα». «Πρόκειται για το εξοπλισμό της ευρωζώνης με την σπονδυλική στήλη διακυβέρνησης, ρύθμισης, την πολιτική σπονδυλική στήλη, την τραπεζική ρύθμιση, την τραπεζική ένωση που έχει ανάγκη», τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες για ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που παρουσιάζεται ως κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι θα έχει προηγηθεί, την Τετάρτη, συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα