«Εντός της ημέρας» και το κυπριακό αίτημα;

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 14:28

Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Κύπρος ενδέχεται να υποβάλει αίτημα δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της ακόμα και εντός της ημέρας, με την Κομισιόν και τη μόνιμη κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες να μην επιβεβαιώνουν προς το παρόν κάτι τέτοιο.

Η Κύπρος πρόκειται να επισημοποιήσει το αίτημα να της χορηγηθεί δάνειο από την ΕΕ εντός της ημέρας, δήλωσε η πηγή, σημειώνοντας πάντως ότι το αίτημα δεν έχει φθάσει ακόμα στις Βρυξέλλες, κάτι που αναμένεται να γίνει «εντός κάποιων ωρών».

Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, υποστήριξε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημο αίτημα.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η μόνιμη κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τέτοιο αίτημα. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», δήλωσε εκπρόσωπός της αντιπροσωπείας, αναφερόμενος σε συζητήσεις για διμερή δάνεια από την Κίνα και τη Ρωσία, ή για ένα αίτημα της Λευκωσίας να υπάρξει περιορισμένος δανεισμός από την ΕΕ στην Κύπρο, που θα προορίζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα