Συμφώνησαν κυβέρνηση, ΓΣΕΕ σε ορισμένα θέματα για το ασφαλιστικό

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2002 07:29

Σε συμφωνία για επί μέρους ζητήματα του ασφαλιστικού, κατέληξαν χθες μετά από πολύωρη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Οπως ανακοίνωσαν, μειώνεται στις 3.500 από 4.500 ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων που απαιτούνται για όσους συμπληρώσουν το όριο συνταξιοδότησης μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2008. Ο υπολογισμός της σύνταξης του ΙΚΑ θα γίνεται με βάση την καλύτερη πενταετία τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ στα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξάνεται στα 13 από τα 10 χρόνια, η περίοδος που απαιτείται για τη συλλογή των τελευταίων 1.000 ενσήμων.

Καθορίστηκε επίσης ο τρόπος καταβολής του 1,3 τρισ. δρχ., που οφείλει το κράτος προς το ΙΚΑ. Η πληρωμή θα γίνει αποκλειστικά με ομόλογα τα οποία θα εκδοθούν μέχρι το 2004 και θα έχουν περίοδο λήξης τριών έως 20 ετών.

Ο Δημήτρης Ρέππας κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) για απουσία προτάσεων, ενώ απέδωσε σκοπιμότητα στην κριτική που ασκούν. Ικανοποιημένος δήλωσε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ σήμερα συνέρχεται η ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Για κομματική απόχρωση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία ολοκλήρωσαν ο υπουργός Εργασίας με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα