FXCM: Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ τους προσεχείς μήνες

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 17:05
UPD:17:07

Πτώση του ενιαίου νομίσματος, έναντι του δολαρίου, προβλέπουν οι αναλυτές της FXCM για τους επόμενους μήνες, με την αγορά συναλλάγματος να παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα καθώς η δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη μεταλάσσεται σε πιστωτική.

Οπως αναφέρει ο τεχνικός αναλυτής αγορών της FXCM/DailyFX, Χρήστος Αλωνιστιώτης, το ευρώ βραχυπρόθεσμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας μεγάλης πτώσης. Αν η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε είναι πολύ πιθανό να ασκηθούν νέες πιέσεις προς την περιοχή του 1,2288.

«Αν και οι θέσεις πώλησης στο ευρώ έχουν σημειώσει σημαντική πτώση σε σχέση με τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για μια νέα αύξηση των στοιχημάτων πτώσης του ευρώ, τουλάχιστον μεσο-βραχυπρόθεσμα», προσθέτει.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι με την Ισπανία και την Κύπρο να έχουν μπει στο μηχανισμό στήριξης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα μια χώρα που θα αναζητήσει βοήθεια. Αυτό θα επηρεάσει πολύ το ευρώ και είναι πιθανό να δούμε ισχυρές πιέσεις - ενδεχομένως και κάτω από τα 1,200 δολάρια.

Μάλιστα, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι όποιες αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. «Η εκτίμησή μας είναι ότι το ευρώ έχει πιθανότητες στο τέλος της χρονιάς να βρίσκεται κάπου μεταξύ 1,2600-1,2800. Αυτό δεν αποκλείει ότι η ισοτιμία θα σημειώσει ισχυρές διακυμάνσεις γύρω από αυτά τα επίπεδα», διευκρινίζει ο κ. Αλωνιστιώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα