Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 09:56

* ΕΞΠΡΕΣ: Πρόβλεψη για ύφεση 9,14% στο τρίτο 3μηνο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύφεση 6,7% προβλέπει για εφέτος το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Το ΚΕΠΕ εκτιμά ότι η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στο τρίτο τρίμηνο θα φθάσει το 9,14%".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μήνυμα στην Ευρώπη για σταθερή πορεία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό για εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Την επιστολή κομίζει στους ηγέτες της Ε.Ε. ο Κ. Παπούλιας. Ικανοποίηση στους παράγοντες της οικονομίας από την επιλογή του Γ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Μαύρες προβλέψεις για ύφεση

Η εφημερίδα γράφει ότι "η προσπάθεια για μία πετυχημένη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βρει την ελληνική οικονομία σε πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης, καθώς το ΑΕΠ θα φλερτάρει ακόμα και με διψήφιο ποσοστό μείωσης".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Crash test» με την τρόικα του νέου υπ. Οικονομικών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην πρώτη γραμμή του πυρός θα βρεθεί, την επόμενη εβδομάδα, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς θα κληθεί να διεκπεραιώσει την πρώτη επαφή με την τρόικα, που επιστρέφει, για πρώτη φορά μετά το Φεβρουάριο, για έλεγχο πεπραγμένων και αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα