Τάσεις ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2002 11:58

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βασιζόμενοι στο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τους κλάδους των μέσων ενημέρωσης, τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.056 μονάδες αυξημένος κατά 0,31%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.286 μονάδες με κέρδη 0,62% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.809 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,99%.

Αξιόλογα κέρδη (4,47%) καταγράφει η μετοχή της Vivendi Universal. Σύμφωνα με δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, ο γαλλο-αμερικανικός κολοσσός των ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να περιορίσει το χρέος της βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση ποσοστού 15%-20% της Vivendi Environnement.

Ανάλογη άνοδο σημειώνει και η μετοχή της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού ημιαγωγών ARM Holdings μετά την αναβάθμισή της από αναλυτή της Goldman Sachs.

Κέρδη άνω του 2% καταγράφουν, τέλος, οι μετοχές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα