Γαλλία : Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων τον Απρίλιο

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2002 13:37

Αμετάβλητο παρέμεινε τον Απρίλο το ποσοτό ανεργίας στη Γαλλία αν και ο αριθμός των ανέργων σημείωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 8.000, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών (σε 2.428.000 ανέργους).

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 5.000. Εντούτοις, τα στοιχεία του Απριλίου δείχνουν, όπως σημειώνουν οι Financial Times, επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης, και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε τον μήνα αυτό αμετάβλητο στο 9,1% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Η υπ' αριθμόν δύο οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο φέτος με ρυθμό 0,4% μετά από τη συρρίκνωση που σημείωσε στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου. Αν και η εμπιστοσύνη των Γάλλων επιχειρηματιών έχει ενισχυθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έντεκα μηνών, οι καταναλωτές παραμένουν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι και οι εξαγωγές γαλλικών προϊόντων σημείωσαν τον Μάρτιο του 2002 μείωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά οι παραγγελίες θα είναι περιορισμένες φέτος σε σχέση με το 2001», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της EADS Co. Φιλίπ Καμύ, στην οποία προγραμματίζεται εντός του 2002 περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας. «Μπορεί κάποιος να αναμένει ενίσχυση της απασχόλησης εκ νέου στις αρχές του 2003», συμπλήρωσε ο κ. Καμύ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα