Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 10:19

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μάχη χαρακωμάτων» στη σύνοδο κορυφής

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για σύνοδο κορυφής-θρίλερ προετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Η σύνοδος, που αρχίζει σήμερα, είναι κατ΄εξοχήν απρόβλεπτη όχι μόνο ως προς τα αποτελέσματα αλλά και ως προς τη λήξη των εργασιών της, δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το απόγευμα νέα συνάντηση των ηγετών σε επίπεδο ευρωζώνης".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αλλαγή «φρουράς» σε ΔΕΚΟ-τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εσπευσμένες αλλαγές, ίσως και σαρωτικές, ετοιμάζονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες κατ΄εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράς. Η πρώτη κίνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα την αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική Τράπεζα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και σε άλλες μεγάλες ΔΕΚΟ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ζητούνται 72 υπογραφές για να αλλάξει το κλίμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο κυνήγι της ολοκλήρωσης μίας, όσο το δυνατόν ταχύτερης, αποκρατικοποίησης προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου αφενός να αλλάξει το κλίμα αντιμετώπισης της χώρας από αγορά και πιστωτές, αφετέρου να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο για τη μείωση της γραφειοκρατίας και των χρόνων στρεβλώσεων που καθυστερούν το πρόγραμμα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής με διχασμό και σύγκρουση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα σε ένα απόλυτα συγκρουσιακό κλίμα αρχίζει σήμερα η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τον «πήγη των προσδοκιών» να έχει κατεβεί δραματικά και με τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσέρχονται ασυνήθιστα διχασμένοι για να λάβουν αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ευρώ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα