Στα 10,7 εκατ. ευρώ η EBITDA ζημία της Hellas Flying Dolphins

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2002 16:36

Κατά 9,3% αυξήθηκαν τα έσοδα της Hellas Flying Dolphins στη χρήση 2001 ανερχόμενα στα 148,1 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων αυξήθηκαν κατά 10,7% στα 136,4 εκατ. ευρώ.

Τα έξοδα διάθεσης και διοίκησης είναι αυξημένα έναντι του προηγούμενου έτους, καθώς περιλαμβάνουν προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις και αυξημένα νομικά έξοδα που αφορούν στις υπάρχουσες εκκρεμοδικίες, και ανέρχονται συνολικά σε 1,7 εκατ. ευρώ. Η λειτουργική ζημία προ χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε στα 10,7 εκατ. ευρώ.

Ο μακροπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 71 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 10,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται σε 105 εκατ. ευρώ έναντι 253 εκατ. ευρώ ιδίων κεφαλαίων, αποτυπώνοντας μία σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια 0,4 προς 1.

Το 2001 διενεργήθηκαν αποσβέσεις στις αξίες των πλοίων ύψους 173 εκατ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν σωρευτικά τις μη διενεργηθείσες αποσβέσεις σε προηγούμενα έτη, ενώ παράλληλα αποτιμήθηκε στις τρέχουσες αξίες το χαρτοφυλάκιο μετοχών της εταιρείας και οι ζημίες 42,2 εκατ. ευρώ που προέκυψαν, μείωσαν ισόποσα τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι τη χρονιά που πέρασε, παρά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, τέθηκαν οι βάσεις για την ανατροπή της ζημιογόνου εκμετάλλευσης των πλοίων της στα επόμενα χρόνια στα πλαίσια της διαφαινόμενης απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα