Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 10:31

* ΕΞΠΡΕΣ: Aρχίζει διαπραγμάτευση για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το θέμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 άνοιξε στη χθεσινή πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα δια του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια ζήτησε οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων να στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θρίλερ για το ευρώ

H εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζονταν οι προσπάθειες, προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής, να αποφασίσει μέτρα άμεσης απόδοσης που θα κατευνάσουν τις αγορές. Ο κίνδυνος βίαιης αντίδρασης τη Δευτέρα γινόταν μεγαλύτερος κάθε ώρα που περνούσε, αλλά το αδίεξοδο παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Οι "Νότιοι" έβγαλαν μαχαίρια

H εφημερίδα γράφει ότι "η τύχη του ευρώ κρέμεται από μία κλωστή στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δραματικά θρίλερ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εως αργά χθες το βράδυ η σύγκρουση Βορρά-Νότου ήταν πρωτοφανής".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: H απομόνωση της Γερμανίας φέρνει ευρωπαϊκά αδιέξοδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πλήρη απομόνωση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης βρέθηκε τη χθεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξαιτίας της κατηγορηματικής άρνησής της να αποδεχθεί δραστικές αποφάσεις που θα καθησυχάσουν τις αγορές".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα