Μ.Σάλλας: Στοίχημα των τραπεζών η επιστροφή στη σταθερότητα

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 11:48

Η σταδιακή επαναφορά σε μια περίοδο σταθερότητας είναι το στοίχημα του τραπεζικού συστήματος, επισήμανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας, μιλώντας σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Η σταδιακή επαναφορά σε μια περίοδο σταθερότητας είναι το στοίχημα του τραπεζικού συστήματος, επισήμανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Ο κ. Σάλλας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε αποτελεί μια ευκαιρία για ολική ανασυγκρότηση και για μια πιο βιώσιμη οικονομία και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς ,οι βασικές προκλήσεις που αντιμετώπισε το τραπεζικό σύστημα το 2011 ήταν η μείωση του λειτουργικού κόστους, η αναδιάρθρωση των δικτύων καταστημάτων και η στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που επλήγησαν από την κρίση.

Ο διευθύνων σύμβουλος και CEO της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2011 λόγω της κρίσης, οι καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μειώθηκαν κατά 70 δισ. ευρώ (-29%) ενώ την ίδια χρονική περίοδο υποχώρηση των δανείων ήταν 16 δισ. ευρώ (-6%).

Διευκρίνισε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών, που διενήργησε η Blackrock, έδειξαν ότι το επίπεδο το χαρτοφυλακίων τους είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση διαχωρίσιμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα