Ν. Μηταράκης: Στρατηγικός στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 16:19

Κομβικός στόχος για τη νέα κυβέρνηση είναι η προσέλκυση επενδύσεων, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης.

Κομβικός στόχος για τη νέα κυβέρνηση είναι η προσέλκυση επενδύσεων, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο «Ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η χώρα, πέρα από την αναγκαία τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, χρειάζεται τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού πλαισίου, ενός παραγωγικου προτύπου, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι τα θέματα που πρέπει να τεθούν ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, είναι το φορολογικό σύστημα, που, όπως είπε, πρέπει να γίνει απλούστερο, σταθερό και αντικειμενικό και η αύξηση της ρευστότητας για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και, κυρίως, των μικρομεσαίων και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Επισήμανε ακόμη ότι στους άμεσους στόχους της κυβένρησης είναι η προώθηση μεγάλων έργων, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών δράσεων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η εκπόνηση ενός σύγχρονου χωροταξικού σχεδιασμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα