Ενημέρωση Μέρκελ για το Κυπριακό από τον Χριστόφια

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 18:07
UPD:18:18

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ζήτησε να ενημερωθεί για την προετοιμασία της κυπριακής Προεδρίας καθώς και για την κατάσταση στο Κυπριακό, τις απειλές της Τουρκίας και, εν γένει, τη στάση της Αγκυρας.

Συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο περιθώριο του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να ενημερωθεί για την προετοιμασία της κυπριακής Προεδρίας καθώς και για την κατάσταση στο Κυπριακό, τις απειλές της Τουρκίας και, εν γένει, τη στάση της Αγκυρας. Η στάση που τήρησε η κ. Μέρκελ ήταν θετική προς τις κυπριακές θέσεις, πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Επιπλέον η καγκελάριος ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Χριστόφια ότι το Βερολίνο θα βρίσκεται δίπλα στην κυπριακή Προεδρία σε ό,τι χρειαστεί. Τόνισε ακόμα ότι θα είναι ευτυχής εάν η κυπριακή Προεδρία ολοκληρώσει το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Παράλληλα ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε την ανάγκη να συμφωνηθεί το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014- 2020 έως το τέλος της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε, ότι προς επίτευξη του στόχου αυτού η κυπριακή Προεδρία θα αρχίσει αμέσως εντατική εργασία με βάση το διαπραγματευτικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί από την προεδρία της Δανίας.

Τέλος σημείωσε ότι στην πρωινή Σύνοδο του Συμβουλίου παρουσίασε τις κύριες προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα